REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tämä on Kultakorva / Solart Ky:n (2061851-0)  Henkilötietolain (523/99) 10 § ja 24 § sekä  EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 01.03.2018. Viimeisin muutos 22.04.2018.

1. Rekisterinpitäjä

  • Kultakorva / Solart Ky (Y-tunnus: 2061851-0)
    Osoite: Säilyntie 189, 84880 Ylivieska
    E-mail: info@kultakorva.net
    Web-sivut: www.kultakorva.net

2. Rekisteriasioiden yhteyshenkilö

  • Mika Pajala, mika.pajala@kultakorva.net, p. 044 5020 370

3. Rekisterin nimi

  • Verkkokauppa Kultakorva.netin asiakasrekisteri

4. Rekisterin käyttötarkoitus sekä tietojen käsittelyn ja keräämisen perusteet 

  • Keräämme henkilötietoja asiakassuhteen hoitamista varten. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on Kultakorvan (verkkokauppiaan) ja asiakkaan välinen sopimus ja siitä johtuvat lakisääteiset velvoitteet. Henkilötietojen antaminen on edellytys sopimuksen syntymiselle. Suomeksi: et voi tilata verkkokaupastamme, ellet anna henkilötietojasi.
  • Keräämme henkilötietoja myös omaa markkinointia varten. Tällöin käsittelyn oikeusperusteena on suostumus.
  • Emme luovuta keräämiämme tietoja ulkopuolisille.

5. Rekisterin sisältämät tiedot

Verkkokauppamme rekisteri pitää sisällään seuraavat tiedot:

  • Henkilön etu- ja sukunimi
  • Yrityksen nimi (valinnainen)
  • Sähköpostiosoite
  • Postiosoite
  • Puhelinnumero
  • Tiedot asiakkaan tilauksista

6. Henkilötietoja vastaanottavat tahot

Henkilötietojasi käyttävät seuraavat tahot (tilauksen käsittelyn ja maksamisen yhteydessä, tilausta toimitettaessa sekä verkkokaupan hallinnossa kirjanpitolain vaatimusten täyttämiseksi):

  • Verkkokauppa Kultakorva ja sen työntekijät
  • Maksunvälittäjä, joka vastaanottaa asiakkaan maksun (Bambora)
  • Kuljetusyritys, joka kuljettaa tavaran asiakkaalle (Matkahuolto / Posti / UPS)
  • Tilitoimisto, joka kirjaa tilauksen Kultakorvan kirjanpitoon
  • Tilintarkastaja, joka tarkastaa Kultakorvan kirjanpidon
  • Yritys, joka ylläpitää verkkosivujamme

7. Henkilötietojen säilytysajat ja säilytyksen perusteet

  • verkkokaupassa viiden (5) vuoden ajan (sopimus)
  • sähköpostiarkistossa seitsemän (7) vuoden ajan (kirjanpitolaki)
  • kirjanpitoaineistossa seitsemän (7) vuoden ajan (kirjanpitolaki)

8. Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta itseltään.

Kultakorva kerää verkkokaupan kävijätietoa myös Google Analytics -kävijäseurantatyökalun avulla. Tätä tietoa ei kuitenkaan henkilöidä, vaan tietoa kerätään Kultakorvan markkinoinnin vaikuttavuuden tilastollista arviointia varten (esim. kampanjoiden vaikutus verkkokaupan kävijämääriin).

9. Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

  • Emme luovuta keräämiämme tietoja säännönmukaisesti yrityksen ulkopuolelle

10. Automaattinen päätöksenteko

  • Kerättyjä henkilötietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon eikä profilointiin

11. Rekisterin suojauksen periaatteet

  • Tiedot siirretään SSL-suojatun yhteyden ylitse
  • Sähköiset tiedot on suojattu palomuurilla, käyttäjätunnuksin ja salasanoin
  • Tietojen käyttöoikeus on vain niillä rekisterinpitäjän palveluksessa olevilla henkilöillä, jotka tarvitsevat tietoja tehtävissään

12. Rekisterissä olevani oikeudet

Rekisterissä olevalla on oikeus tarkastaa, mitä tietoja hänestä on henkilötietorekisteriin talletettu. Kirjallinen tarkastuspyyntö tulee lähettää rekisteriasioista vastaavalle henkilölle. Tarkastusoikeus on maksuton enintään kerran vuodessa. Rekisteröidyllä on:

  • oikeus rekisterissä olevien tietojen oikaisemiseen
  • oikeus käsittelyn rajoittamiseen (esimerkiksi markkinointikielto)
  • oikeus vastustaa tietojensa käsittelyä EU:n tietosuoja-asetuksen artiklojen 18 ja 21 mukaisesti
  • oikeus peruuttaa suostumus (esimerkiksi peruuttaa suostumus markkinointiin)
  • oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

13. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä (“oikeus tulla unohdetuksi”). Huom! “Oikeus tulla unohdetuksi” pätee vain silloin, jos rekisterinpitäjällä (Kultakorva) ei ole lakisääteisiä velvoitteita jatkaa henkilötietojen käsittelyä.

 

14.  Evästeiden (cookies) käyttö Kultakorvan sivuilla

14.1 Yleistä evästeistä

  • Käytämme sivuillamme ns. cookie-toimintoa eli evästeitä. Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto, joka mahdollistaa internet-sivuston mm. tunnistamaan usein sivuilla vierailevat kävijät ja helpottamaan kävijöiden kirjautumista sivuille.
  • Evästeiden avulla pystymme muistamaan kävijän laitteen sekä hänen aiemmin tekemänsä sivustoomme liittyvät valinnat ja asetukset kun hän palaa verkkokauppaamme. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja. Käytämme niitä siten, että voimme tarjota asiakkaallemme hänen yksilöityjen tarpeidensa mukaisia tietoja ja palveluita.
  • Mikäli sivuillamme vieraileva käyttäjä ei halua meidän saavan edellä mainittuja tietoja evästeiden avulla, useimmat selainohjelmat (Google Chrome, Safari, Firefox jne.) mahdollistavat evästetoiminnon poiskytkemisen. Tämä tapahtuu yleensä selaimen asetuksien kautta. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon se, että evästeet voivat olla tarpeellisia tarjoamiemme palveluiden asianmukaiselle toimimiselle. Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät siis välttämättä toimi.
  • Huom! Evästeiden tai evästeluokkien käytöstä poistaminen ei vielä poista evästettä selaimestasi, vaan sinun on tehtävä se itse selaimesi asetusten kautta.
  • Lisätietoa evästeistä ja niiden käytön rajoittamisesta saat sivulta www.aboutcookies.org.

 14.2 Erilaiset evästetyypit

  • Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa esim. markkinointitarkoituksiin.
  • Toiminnallisten evästeiden avulla verkkosivumme muistavat valintasi (käyttäjänimi, kieli jne.) ja tarjoavat parempia ja yksilöllisempiä ominaisuuksia.
  • Käyttäytymistä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. suosituimmat ja pisimpään luetut sivumme). Nämä evästeet eivät yksilöi käyttäjiä, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen käyttäjäkokemusta.
  • Käyttäytymismittauksiin käytetään Google Analytics -evästeitä. Näiden evästeiden keräämät tiedot siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimille, joista osa saattaa sijaita EU:n ulkopuolella ja joihin tässä tapauksessa sovelletaan paikallista tietosuojalainsäädäntöä. Valinta siitä, missä päin maailmaa sijaitsevia palvelimia tietojen tallentamiseen käytetään, ei ole meidän päätettävissämme. Lisätietoja Googlen yksityisyyskäytännöistä ja Google Analyticsin käytöstä: Google Analytics privacy overview
  • Sivustomme käyttää myös Facebookin evästeitä. Näiden evästeiden keräämä tieto saatetaan siirtää ja tallentaa Facebookin palvelimille, jotka voivat sijaita EU:n ulkopuolella. Valinta siitä, missä päin maailmaa sijaitsevia palvelimia tietojen tallentamiseen käytetään, ei ole meidän päätettävissämme.
  • Sivustolla voidaan käyttää Facebook-pikseliä. Se on sivuilla oleva koodinpätkä, jonka avulla verkkosivua voidaan uudelleenmarkkinoida Facebookissa. Pikseli mahdollistaa mainoksien näyttämisen sivustostamme kiinnostuneille ihmisille sekä kohderyhmien luomisen mainontaa varten. Pikseli ei yksilöi kävijöitä, vaan kävijät säilyvät anonyymeinä verkkopalvelun ylläpitäjälle.
  • Sivuillamme on painikkeita, joiden avulla käyttäjä voi jakaa mielenkiintoiseksi kokemansa sisällön verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Jakamispainikkeita käytettäessä valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste laitteellesi. Nämä evästeet eivät ole Kultakorvan hallinnassa.
  • Lisätietoja kaikkien kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta. Verkkosivumme saattaa hyväksyä näiden kolmansien osapuolten palveluiden evästeet. Näitä voivat olla esimerkiksi Facebook- tai Google-palveluiden kautta näytettävät mainokset.
  • Lisätietoja eri evästetyypeistä saat myös osoitteesta www.aboutcookies.org .

 

Kysy tai kommentoi rohkeasti!

Tietosuojaselosteemme

Pin It on Pinterest

Jaa somessa: